fredag 1 augusti 2014

Fyren mellan haven av M. L. Stedman


Vad? Tom Sherbourne blir anställd som fyrvaktare på Janus Rock. Det är år 1918. Det är en enslig ö och till en början är det bara han. Men så gifter han sig och får sällskap av sin fru Isabel. De trivs och önskar få en famij. Men de går inte riktigt som planerat. Tre missfall har Isabel haft.

Men så en dag spolas det upp en båt på stranden vid fyren. Tom och Isabel hittar en död man i båten. Men det som lockat dem är barnaskriken. Ett spädbarn lever. Tom vill underrätta myndigheterna om vad de har upptäckt. Men Isabel säger vänta. Hon ser barnet som svar på alla sina böner. Barnet kom ju till dem precis efter hennes sista missfall. Till slut bestämmer de sig för att behålla barnet, trots att det inte känns helt rätt för Tom. Tänk om det finns en mor där hemma någonstans.

Några år senare börjar Tom och Isabel inse vad deras beslut har lett till på fastlandet.

Jag? En mycket mycket bra bok. Hjärtskärande, gripande och man sörjer med alla parter. Ibland kan längtan och saknad fördunkla ens förstånd att se vad som är rätt eller fel.
Och? Jag är helt inne på att lyssna på böcker nu. Det är så perfekt på sommaren. När man står o målar fönster, städar huset, fixar i trädgården. Man hinner liksom både läsa och göra annat. Har inte haft ro att läsa särskilt mycket denna sommar. Men lyssna har jag hunnit mycket! Tipsar om en fantastisk app till smartphones. Storytel. Många många nya böcker att lyssna på.
 


Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länk till bokus, bokusadlibris

1 kommentar: