fredag 15 augusti 2014

Lyckostigen av Anna Fredriksson


Vad? En roman om relationer. Mellan vuxna och barn, mellan föräldrar, mellan nya partners, mellan vänner. En roman sprängfylld av det som relationer medför, kärlek, konflikter, glädje, sorg.

Johanna bor på Lyckostigen med sina två tonårsdöttrar. Hon är ensamstående och barnen är hos sin pappa var tredje helg. Det är knapert med ekonomin. Ändå spelar Johanna på lotto varje lördag.

Calle lämnade småstaden för att flytta till Stockholm. Han ville göra karriär som tandläkare och det har gått bra för honom. Han har det bra med ekonomin och har flyttat ihop med sin nya tjej, Fanny.

Fanny är välutbildad och tycker att hon ständigt måste försvara Calle inför sina vänner. Har de rätt när de säger att de inte passar ihop? Ibland blir hon lite osäker.

En lördag, när allt nästan är som värst för Johanna, drar hon hem storvinsten på Jackpot. Hon finner så mycket pengar att hon kan göra vad som helst. För att komma ifårn svårigheterna i småstaden flyttar hon och flickorna till Stockholm. Ett impulsköp resulterar i en lyxig vindsvåning i samma hus som Calle o Fanny. Det är som bäddat för konflikter.

Jag? En skickligt skriven bok om samhällsbilden idag och svårigheter i relationer. Klasskillnader, familjehemligheter, mobbning. Mycket bra bok!

Och? Efter att ha lyssnat på "fyren mellan haven" med Anna Källman som uppläsare ville jag höra mer som hon läst in. Så sökte på hennes namn i Storytel och bland annat denna dök upp. Vilket fynd!
 


Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länk till bokus, adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar