måndag 3 november 2014

Som jag vill vara av Katarina von Bredow

Jessica är 15 år och kär i Arvid. Louise säger att han kommer till festen bara för att Jessica är där. För att få träffa henne. Med lite dricka i magen så lugnar fjärilarna i magen ner sig. De dansar och skrattar. Det ena leder till det andra. Det är inte så att hon inte vill. Det vill hon absolut! Hon är ju så kär i honom.

Men hon blir nästan lite rädd att han inte kommer vilja prata med henne på måndag i skolan. Tänk om han bara ville få henne i säng. Men så var det inte, allt är så bra och Jessica är så lycklig.  Tills den dag då mensen inte kommer. Men den kan ju vara lite sen...fast så här sen? Hon måste ta ett test. Den visar plus.

Nu måste hon fatta ett beslut. Kan hon göra abort? Vad kommer alla runt omkring att säga om hon skulle vilja behålla barnet? Vad skulle Arvid säga? Hur går det då med skolan?

 Hennes mamma tycker att abort är självklart, även hans föräldrar. Men kompisens mamma har gjort abort och berättar hur det var för henne och har känts efteråt. Jessica bestämmer sig för att behålla. Arvid blir jättearg till en början men vill ändå göra sin del i slutändan.

Moraliska frågor, kommer ens vänner att svika och så kärleken. Kanske den där känslan av att detta är äkta kärlek...men kanske det inte blir som man tänkt sig trots att allt var så perfekt. Om att vara tvungen att växa upp och ta ansvar. Att fatta ett eget beslut trots att många tycker annorlunda.

 

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länkar till bokus, adlibris