tisdag 20 januari 2015

Hur grymt som helst av Leif Jacobsen

Fille och Sacke älskar att cykla. Allra helst ska det vara BMX-cyklar. Fille har en BMX men inte Sacke. Hans cykel är gammal och däcket trasigt men mamma har inte råd att köpa nytt. Han har önskat sig en ny BMX cykel i födelsedagspresent men vet inte om han kan hoppas på det.

Helst av allt skulle kompisarna vilja tävla i en klubb, på en riktig bana. Men det är långt till närmsta klubb så det är ingen möjlighet. Hittills har de bara cyklat på grusvägarna men bonden Olsson låter de vara i hans jordtag och cykla. Han kan till och med hjälpa dem med sina traktorer och skapa en bana om de vill. Men när Sacke och Fille ska till jordtaget och cykla för första gången upptäcker de att det redan är någon där. En kille och en tjej! Hur ska det nu gå? Kan de alla samsas? Kanske de kan tävla om vem som ska få bestämma i alla fall.

Detta är en lättläst bok från Hegas. Språket är nära talspråket och därmed lätt att hänga med i. Man kan även köpa boken tillsammans med en mp3skiva om man vill lyssna och läsa samtidigt.

Det är den första delen i serien "BMX Gripen". Del två heter "Så himla perfekt".

En perfekt bok för alla cykelintresserade barn. Det är trevligt med böcker om andra sporter än de klassiska som fotboll och hockey. Ett bra alternativ.

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Länkar till bokus, adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar